karakterschets

Trots en bescheiden; ervaren en onbevangen; optimistisch en ernstig.

 

Wij zijn OD205. Wij werken aan een betere wereld. Vanuit optimisme en met lef. Ontwerpend vanuit drie disciplines: stedenbouw, landschap en planologie.

 

Wij schetsen perspectieven waarin innovatie en respect voor het verleden hand in hand gaan. Waarin ruimte geboden wordt voor het dagelijks leven. Waarin wij balans brengen in verschillende belangen. Sinds 1938.

 

We stellen je graag voor aan ons team van bevlogen mensen. 

Judit Gaasbeek Janzen
stedenbouw | projectcoördinatie

Judit is in 2015 afgestudeerd aan de TU Delft als stedenbouwkundige. Tijdens haar studie heeft ze een half jaar gewerkt in Australië gewerkt aan herontwikkelingsopgaven in Perth. Zij is afgestudeerd op de relatie tussen klimaatadaptatie en recreatie en dit onderwerp blijft haar fascineren.

 

Ze is binnen ons team zowel stedenbouwkundig ontwerper als projectcoördinator. Ze combineert een gedegen vakkennis met een open blik en ze brengt vaak een verrassende invalshoek in een overleg. Haar fascinatie voor klimaatadaptatie en circulaire stromen krijgt vorm in ons onderzoekslab, waar zij hoofdlaborant is. In haar vrije tijd is ze een enthousiast meubelmaker in spé.

 
Tim Pleging
stage stedenbouw en landschapsontwerp

Tim loopt sinds februari stage bij ons als derdejaars student Spatial Design aan de Hogeschool voor de kunsten in Utrecht. Hij heeft als specialisatie gekozen voor landschapsarchitectuur. Voor hem is het belangrijk om de buitenruimte zo groen mogelijk te maken, zodat mensen makkelijk toegang hebben tot een groene omgeving. De creativiteit zit in zijn familie, want zijn opa is vroeger architect geweest. Hij bedenkt graag nieuwe dingen en heeft dan veel plezier in het visualiseren in de computer.

Tim is een echte sfeermaker. Hij is attent, nieuwsgierig en is de drijvende kracht achter het od205 tafeltennistoernooi.
 

 
Marjan Ketner
landschapsontwerp | projectleiding

Marjan studeerde in 2000 af aan de TU in Delft op woonomgevingen voor ouderen. Met een opleiding in architectuur en stedenbouw ziet zij het ontwerp van de openbare ruimte in een breed perspectief. Sinds 2005 heeft ze als zelfstandig ontwerper diverse pleinen, speelplekken en omgevingen van scholen en zorgcentra ontworpen en gerealiseerd. Een ontwerp is voor haar vooral geslaagd als het mensen uitnodigt tot verblijven en ontmoeten.

 

De overstap naar od205 betekent dat ze weer met collega’s kan sparren en onderdeel uitmaakt van een groter geheel. Ze werkt samen met Lisette aan alle opgaven voor landschapsontwerpen en inrichtingsplannen. Onlangs heeft ze een cursus straatfotografie gevolgd, om steeds het andere perspectief te vinden in het gebruik van de buitenruimte.

 
Lisette Weijers
landschapsontwerp

Lisette is in 2016 afgestudeerd in Landschaps- en tuinarchitectuur aan de Erasmushogeschool Campus Jette in Brussel. Ze heeft recent werkervaring opgedaan bij een dat speel- en sportplekken in de openbare ruimte inricht. Ze wil zich graag blijven ontwikkelen en miste het werken op verschillende schaalniveaus. Vandaar dat ze recent Helmond heeft verruild voor Rotterdam.

 

Ze is een gedreven ontwerper. Ze combineert originele ideeën met haar plantenkennis, wat een waardevolle aanvulling is voor ons bureau. Samen met Marjan is zij verantwoordelijk voor de landschapsontwerpen en de inrichtingsplannen.

 
Brian Nap
stedenbouw

Brian is in 2017 afgestudeerd aan de TU Delft, Master Urbanism. Tijdens zijn studie onderzocht hij de raakvlakken tussen architectuur, landschap en stedenbouw. Naast zijn studie heeft hij meegedaan aan verschillende ontwerpprijsvragen. Zijn interesse gaat vooral uit naar de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, zoals circulariteit, energietransitie en slimme mobiliteit. En dan vooral de ruimtelijke impact hiervan op de stad.

 

Hij vindt het belangrijk dat een ontwerp helder wordt weergegeven, daardoor is hij een bedreven tekenaar in zo’n beetje alle programma’s. Hij liep stage bij een bureau dat voornamelijk onderzoek doet, maar miste daar toch de praktische toepassing van de opgedane kennis. Hij vindt de combinatie van onderzoek en stedenbouwkundig ontwerpen ideaal en is daarom bij od205 op zijn plaats. Hij is daarnaast een zeer ervaren activiteitenbegeleider, dus de teamuitjes van od205 zijn in goede handen bij Brian.
 

OD205

Adres:


Schiecentrale
Schiehavenkade 158-160
3024 EZ   Rotterdam

Telefoon:

010 - 303 12 77

E-mail:

mail@od205.nl

Volg ons:


Ralf Hottenträger
visie | stedenbouw | projectleiding

Ralf is directeur en eigenaar van od205. Hij studeerde in München, Keulen en Delft en deed 15 jaar werkervaring op in gerenommeerde bureaus voordat hij bij od205 kwam. Sinds eind 2011 is hij degene die de koers van od205 heeft verlegd naar een slagvaardig en vernieuwend bureau.

 

Ralf heeft ervaring op alle schaalniveaus en met alle typen ontwerpopgaven.

 

Maatschappelijke relevantie is voor hem een belangrijke drijfveer en hij richt zijn energie vooral op toekomstgerichte veranderingen die om een stevige dosis strategie vragen. Zijn Nederlands-Duitse achtergrond en zijn brede ervaring zorgen dat Ralf een vanzelfsprekend ogende integrale ontwerpbenadering hanteert, waarin stedenbouw, landschapsarchitectuur en architectuur in elkaar overvloeien.

 

 
Hans van Berkel
planologie | projectleiding

Hans is onze juridisch planoloog. Hij heeft veel ervaring opgedaan in de ruimtelijke ordening bij verschillende gemeenten. Hij was blij verrast met de uitnodiging om bij ons te komen werken en hij voedt ons de komende maanden met zijn kennis en kunde.

 

Hans houdt van de informele en collegiale sfeer binnen od205. Hij vindt het belangrijk om alle belangen af te wegen voordat hij zijn advies uitbrengt. Dat moment waarop alles bij elkaar komt en het allemaal klopt, daar geniet hij het meest van. In zijn vrije tijd is hij te vinden op de tennisbaan.

 
Astrid Steenvoort-Wessels
bureau-coördinatie | administratie | pr

Astrid is als bureaucoördinator de organisatorisch spil van het bureau. Zij deed eerder werkervaring op als teamcoach bij een re-integratiebureau en als office manager bij een non-profit organisatie. Ze denkt graag mee hoe het beter en efficiënter kan en ondersteunt Ralf bij de dagelijkse werkzaamheden binnen het bureau.

 

Astrid vindt het de variatie in werkzaamheden heerlijk en ze is graag ondersteunend bezig. Naast haar werkzaamheden voor od205 is zij coach in haar eigen bedrijf. Eén van haar hobby’s is reizen en in 2018 gaat zij Australië voor het eerst bezoeken.