Transformatie CBS-gebouw
28 oktober 2016

Nu is het CBS-gebouw aan de Prinses Beatrixlaan in Voorburg nog het grootste leegstaande kantoorgebouw van Nederland. Maar op de bestaande (atoom)kelders wordt een fantastische groene, duurzame en autoluwe woonwijk ontwikkeld.

Wij zijn trots dat we namens BPD en Schouten de planologische procedure voor deze grootschalige transformatie opgave mogen verzorgen. De werkzaamheden om tot een nieuw, flexibel bestemmingsplan te komen dat de kaders biedt voor deze ontwikkeling zijn inmiddels in volle gang.

Park070 Voorburg

Vind eenvoudig vergelijkbare projecten, kies uw interesse:

(stads)landschap   bestemmingsplan   duurzaamheid   herstructurering   visie
Project Details

Opdrachtgever: BPD / SchoutenPeriode: 2016 - hedenProducten: BestemmingsplanProgramma: ca. 230 woningenWaar nu het grootste leegstaande kantoorgebouw van Nederland staat, het CBS-gebouw aan park 't Loo in Voorburg, komen straks vernieuwende, groene woningen. Met de gedeeltelijke sloop van het kantoorcomplex ontstaat ruimte voor een nieuw woonmilieu met exclusieve woningen, grenzend aan autovrije groene binnentuinen, genaamd Park070.

 

Namens ontwikkelaarscombinatie BPD / Schouten begeleiden wij de planologische procudure van dit grootschalige transformatieproject.