Vooruitgeschoven Buitenpost
7 november 20121 / 3

Buitenpost Kortenhoef is een uniek nieuw woonlandschap, dat de vooruitgeschoven positie ten opzichte van de bestaande woonwijken van Kortenhoef en recht tegenover Landgoed Trompenburgh benut en de bewoners overrompelt met de beleving van het weidse landschap. De nieuwe woonenclave is een duidelijke eenheid, aan drie zijden omgeven door water. Zo manifesteert het zich als een buitenpost, een vooruitgeschoven post van Kortenhoef in het veenweidelandschap. Middels een lange oprijlaan kom je binnen op de kop met een bijzonder bebouwingsensemble en een prachtig uitzicht op het omliggende landschap. Hier leiden ook routes het landschap in, naar het bestaande dorp en vice versa. Kleinschalig, luw, dorps en contact met het landschap zijn de hoofdkenmerken van het wonen. Speciale aandacht is besteed aan de ontwikkeling van het omringend (park)landschap, een interpretatie van het verveningslandschap met water, rietland, lange wallen, bomenrijen en eilanden.

Bureau-selectie voor Kortenhoef
11 oktober 2012

Slokker Vastgoed en Timpaan hebben een bezoek aan ons bureau gebracht in verband met een bureauselectie. Voor een nieuw woongebied bij Kortenhoef nabij Hilversum waren ze op zoek naar een geschikt ontwerpbureau. Uiteindelijk hebben zij ons en twee andere bureaus gevraagd een concept voor het gebied te ontwikkelen. Een mooie en spannende opgave! Erg plezierig zoals ze persoonlijk de opgave bij ons hebben toegelicht.

Buitenpost Kortenhoef

Vind eenvoudig vergelijkbare projecten, kies uw interesse:

(stads)landschap   buitenruimte   nieuwe woongebieden   visie
Project Details

Opdrachtgever: Vof JacobswoudPeriode: 2012Producten: Stedenbouwkundig schetsontwerpProgramma: 120 grondgebonden woningen, 20 appartementenVof Jacobswoud, een samenwerking tussen Slokker Vastgoed en Timpaan wil een nieuw woongebied aan de rand van Kortenhoef realiseren. De zoektocht  naar een geschikt bureau dat een onderscheidend concept kon ontwikkelen leidde ook naar OD205.