Feestelijke opening Avonturenheuvel
4 juli 20111 / 3

In juni 2011 is in aanwezigheid van een aantal genodigden door de verantwoordelijk wethouder de Avonturenheuvel feestelijk geopend.

Ook aandacht voor ecologie
16 juli 20091 / 6

Integraal onderdeel van het plan is een vleermuizengrot die in de heuvel is gerealiseerd. In het talud van de waterpartij naast de heuvel is een ijsvogelwand opgenomen.

Avonturenpark realisatie
10 april 20091 / 4

De heuvel heeft meer en minder begroeide zijden waardoor verschillende speel- en gebruiksmogelijkheden ontstaan zijn. Door het ontwerp van de heuvel ontstaat een vleermuizenkelder en een ijsvogelwand. Rond de heuvel is een flinke waterpartij met ecologische oevers aangelegd. Tevens zijn er verbindingspaden tussen de heuvel en de rest van het park gerealiseerd. Op deze manier krijgt het park meerdere functies, voor de jeugd om te spelen en voor bezoekers om te recreëren.

Entree park Oosterhout
4 augustus 2008

Naast de Avonturenheuvel heeft OD 205 ook een plan gemaakt voor een nieuwe entree van het park .Naar verwachting zal deze entree binnenkort worden gerealiseerd.

Eerste concepten
18 november 20061 / 4

Van vuilnisbelt naar speelheuvel. De bestaande heuvel wordt zorgvuldig getransformeerd tot een betekenisvolle plek waarin op een natuurlijke wijze een aantal speelfuncties worden geconcentreerd..

Avonturenheuvel park Oosterhout Alkmaar

Vind eenvoudig vergelijkbare projecten, kies uw interesse:

  buitenruimte
Project Details

Opdrachtgever: gemeente AlkmaarPeriode: 2005-2009Producten: inrichtingsplanProgramma: ontwerp wijkparkIn Alkmaar is de afgelopen jaren hard gewerkt aan de herinrichting van Park Oosterhout in de wijk Oosterheem. Een onderdeel van deze herinrichting is de omvorming van een bestaande heuvel, oorspronkelijk een vuilnisbelt, tot een avontuurlijke speelheuvel. Het plan is opgesteld in nauwe samenwerking met een gemeentelijke projectgroep waarin ook bewoners en natuurorganisaties waren vertegenwoordigd.